Petr Hampl mistrem ČR v silniční cyklistice kategorie Masters

16. 7. 2024

Ambasador Pells Petr Hampl z týmu Pells Unity vybojoval na nedělním MČR první místo v kategorii Masters. Pro zlato si dojel na silniční raketě Pells Airflow.

Zdroj: ČPP EXTRALIGA MASTERS (https://us.zonerama.com/CPPEXTRALIGAMASTERS/Photo/1000171969/1007628966)

O víkendu 13. – 14. 7. 2024 bylo v České Třebové rušno. Kromě společného mistrovství ČR a SR U23 se zde jelo také mistrovství ČR S. A. C. a mistrovství ČR a SR Masters v silniční cyklistice. Trasa s centrem v České Třebové s cílovou páskou na kopci Kozlov čítala na 90 km a vedla kopcovitým terénem s převýšením 1 884 metrů.

První do cíle dorazil ambasador Pells Petr Hampl z týmu Pells Unity s časem 2 hodiny, 33 minut a 27 vteřin na silniční raketě Pells Airflow. Neváhali jsme, a hned jsme mu položili několik otázek:

 

Ahoj Peťo, gratulujeme ke skvělému výkonu. Jaké to je být mistrem?

Je to super, jsem nadšený. Byl to můj sen být mistrem republiky a konečně se mi to povedlo. Snažil jsem se ten titul získat v elitní kategorii, ale nikdy mi to nevyšlo. Teď, několik let po skončení mé kariéry, se to povedlo v Masters. Je to krásný pocit.

Jak ses na závod připravoval?

Byl jsem s partou na soustředění ve Slovinsku. Jezdili jsme kopce kolem Triglavu. Vyhlášené kopce Vršič a Mangart. Poté jsem strávil pár dní v Beskydech.

Šel jsi cíleně po titulu, nebo sis sedl na kolo a věděl, že dneska je ten den? Anebo si to všechno jen tak nějak sedlo dohromady a prostě to přišlo?

Nebyl to můj cíl, ale jak se závod blížil a já se posledních několik dní cítil každý den lépe, tak jsem věděl, že můj cíl je minimálně být na bedně. Poslední dva dny jsem myslel jenom na titul.

   

Trať ti vzhledem k výsledku sedla?

Trať mi vyhovovala, ale určitě jsem věděl, že pojedou i lepší vrchaři než já. Cíl byl do 4 kilometrového kopce, poslední kilometr byl zvlněný, posledních 300 metrů do kopce. Na sprint jsem si věřil. Říkal jsem si, že když dojedu do sprintu, tak to zvládnu a vyhraju. Sprint do kopce mi vždycky šel.

Jaká byla konkurence?

Konkurence byla silná. Přijeli i Češi, kteří žijí v cizině, ale jezdí za české týmy. Takže se na to připravovalo dost lidí, přece jenom je to vrchol na co může člověk v Česku dosáhnout.

Tvůj vítězný model je Pells Airflow 2. Jak sis jej oproti základní verzi osadil?

Můj Pells má standardní rám, mám ho na elektrické sadě Ultegra Di2 doplněné koly Fulcrum Speed 55. 

Jak dlouho na něm jezdíš. Jaké máš k Pells Airflow postřehy?

Jezdím na něm rok a půl. Oproti loňskému roku jsem si polepšil a mám elektrickou sadu, se kterou jsem nadmíru spokojený. Rám je velice tuhý, což mi vyhovuje, protože to kolo fakt letí. V kombinaci s koly Fulcrum je to raketa, která má skvělou aerodynamiku.

   

Kde se tento rok ještě chystáš závodit?

Za 3 týdny se chystám na Mistrovství republiky v Gravel do Hlinska. Poté si určitě dám ještě nějaký závod. A jsem nominovaný na konci srpna na Mistrovství světa do Dánska.

Díky moc, ať ti to šlape!

Díky, Ahoj!


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.